Nya snygga epoxy dekaler!

Idag har jag hämtat ut mina nya dekaler på Clarex . Visst blev de fina !!! Jag är riktigt nöjd.


Rebuz Kidz nya fina epoxy dekaler

Två veckor kvar till CIFF Kids!

Nu är det snart dax för CIFF Kids i Köpenhamn igen. Den stora inköpsmässan för alla barnkläder i Norden. Det ska bli roligt och intressant att gå runt och upptäcka nya trevliga märken! Varje år har det kommit några nya på marknaden.

I år är det mycket ekologiskt som gäller och funktion. Det har bl a dykt upp en del pedagogiska kläder som ska hjälpa barnet att lära sig nya saker. Personligen är jag lite tveksam. Det känns som det snarare kommer från föräldars dåliga samvete än för att det är så bra för barnet att lära sig så mycket av sina kläder. Jag kan inte låta bli att tänka på mitt cykelstyre som var markerat med grön för höger och rött för vänster. Det var inte förrän jag tog mitt körkort som jag lärde mig vilket som var det ena och det andra utan att tänka färg först. Men jag vill inte vara för negativ, alla medel är ju bra. Bara man inte låter ett klädesplagg ersätta den närkontakt och lärande som de faktiskt behöver från sina föräldrar.

Det ska i alla fall bli enormt kul att åka ner om två veckor. Jag lovar att rapportera här om alla roliga och intressanta saker som vi stöter på.

Nanook of Sweden äntligen på Rebuz Kidz!!

Denna overall från Nanook of Sweden är tillverkad i Polartec® ThermalPro® 281 g/m2.

Nu finns de första varorna från Nanook of Sweden på Rebuz Kidz. Inom ett par dagar kommer fler plagg att läggas till och vi ser i fram emot er respons på dessa underbara barnkläder. Skillnaden på Nanooks friluftskläder för barn är att de är designade för barn och inte för vuxna och förminskade. De gör att de har de extra funktionerna som man efterfrågar till sitt barn.

En av våra favoriter är overallen ovan som man kan använda som sovpåse från det att barnen är nyfött och sen använda tills barnen är närmare 70 cm. Blixtlåsen i sidorna gör den enormt praktisk vid påklädning samt när man behöver öppna upp när man gått in efter att ha varit ute.Runt huvudet har den en enormt smart detalj med dragsko som gör att huvudet alltid är varmt och att luvan sitter där den ska.

Bye bye sponsrade länkar

Nu är det dax för Rebuz Kidz att säga -"Hej då" till sponsrade länkar för denna gång. Vi tackar för alla som besökt oss via detta forum och hoppas på återseenden via traditionell Google. Det har varit kul och intressant att testa denna marknadsföringsform. Tyvärr så kostar det mer än vad det smakar och vi betalar hellre in överskottet till SOS-Barnbyar än till Google.   


Nya varor på väg in!!!

Idag fick jag leveransdatum för våren. Roxy, Quiksilver och Nanook of Sweden kommer vecka 6. Det betyder att ni kommer att kunna se de första varorna ute på Rebuz Kidz redan vecka 7. Det ska bli speciellt spännande att lansera Roxy och Quiksilver baby. Helt nya kollektioner!!

Från Roxy så kommer  bla ursöta tjejbebiskläder i vitt med prickar. Perfekt till våren och sommaren. Till dem går det även att köpa matchande skor. Till killarna kommer det bla tuffa jeans och hoods. Ni som redan älskar Quiksilver och Roxy kommer att bli stormförtjusta!!

Jag har även köpt in riktigt coola badset, med handduk, shorts, body och sandaler i matchande mönster. Sandalerna var väl lite onödigt, men jag kunde inte motstå dem när jag såg dem.

Den 30:e ska jag till Sportmarket igen för att köpa in höstens Roxy och Quiksilver! Det ska bli riktigt spännande att se hur nästa kollektion ser ut. 


2L DermizaxEV

2L DermizaxEVTM är ett två lagers material med ett membran från Toray. Dermizax-EVTM är ett 100% vind- och vattentätt membran med fantastisk andningsförmåga, som ombesörjer att kondens transporteras ut genom plagget och håller barnet varmt och torrt. Membranet saknar porer som kan täppas till av tvättmedel, salt och avlagringar. Därförr är detta material extra lämpat till barnkläder, vars kläder behöver tvättas ofta. Certifierat enligt ÖKO-Tex100.Medlemsrea på Rebuz Kidz!!

Nu i helgen öppnar vi portarna till Rebuz Kidz medlemsrea! Allt du behöver göra är att registrera dig på Rebuz Kidz så får du tillgång till en massa fina erbjudanden med upptill 40% rabatt på ordinarie pris. Passa på att fynda barn och babykläder nu!!

Från början av februari så börjar vi fylla på lagret igen. Först ut är Nanook of Sweden, tätt därefter kommer Quiksilver, Roxy, Lipfish och Ugly Duck! Det ska bli en spännande vår!!

Tipsa gärna vänner och bekanta om Rebuz Kidz medlemsrea!

 

Nanook of Sweden!

Från och med mitten av februari är Nanook of Sweden ett nytt klädesmärke hos Rebuz Kidz. Med hög kvalitet och miljövänliga material är det kläder som matchar vårt övriga sortiment på ett perfekt sätt.

Maria och Camilla på Nanook


Genom att använda vår vinterkollektion så minskar man energin motsvarande en tolvwattslampa som brinner i 1000 timmar, berättar Maria Forsberg, som tillsammans med Camilla Pettersson driver bolaget.

Det var i en mammagrupp 2001 som Maria och Camilla träffades. Då hade Maria sytt upp en fleece-kollektion till sitt första barn, då hon inte hittat något på marknaden som inte innehöll bomull.

- Jag visade kläderna för Camilla, som var mönsterkonstruktör till yrket. Vi kom fram till att vi kunde göra något tillsammans. Det dröjde till 2003 innan det tog fart. Då fick vi kontakt med en av butikscheferna på Naturkompaniet i Stockholm. Vi visade kläderna, och hon nappade direkt och ville ha dem i deras butik på Sveavägen. Då fick vi eld i baken, köpte in tyger från Polartec och klippte och sydde över 1000 plagg den sommaren, berättar Maria.


Nanook of Sweden menar själva att de utmanar jättarna på barnklädesmarknaden under parollen "Ett medvetet val...", för såväl barnets bästa som för naturens. Kläderna är av material som både har hög kvalitet och är giftfria.

- Vi kan erbjuda unika kläder som är framtagna för både barnets och naturens bästa. Vi har inte sett den här kombinationen någon annanstans, så vi har något viktigt att erbjuda. Vi har material och råvaror som är av en sådan hög kvalitet att de ger en liten belastning på naturen.

I januari 2005 bildades aktiebolaget och de bestämde sig för att satsa på riktigt. Med hjälp av Exportrådet fick de en fabrik i Estland, som de fortfarande har och som för övrigt tillverkar kläder för Peak Performance och Petagonia. Maria gick från ett hektisk tillvaro som managementkonsult till ett fritt liv, men bitvis hårt liv, som egenföretagare.

- Det kan vara tufft att ha eget bolag när man är små och måste växa. Tidvis går vi på knäna, så det är ingen lek, men samtidigt ger det en frihet som är värdefull. Det bästa är att jag bestämmer över min egen tid. Jag jobbar mindre och tycker att jag har ett bättre liv kvalitetsmässigt idag, säger Maria.

Nanook of Swedens hela sortiment hittar ni på www.nanookofsweden.se

 

Hittade det hon sökte på Rebuz Kidz

Det var Rebuz Kidz som kom upp när Lena Palmenius från Helsingborg var ute på nätet och sökte kläder från Ugly Duck.
- Jag hittade det jag sökte på Rebuz Kidz och inte någon annanstans.

EmblaVilket var ditt intryck av sajten?
- Helt ok. Jag tittade mest på kläderna. Jag visste vad jag ville ha, men samtidigt var jag intresserad av att se vad det fanns för utbud.

Vad tycker du om att en del av försäljningen går till SOS-Barnbyar?
- Jag noterade det och det kändes bra att det var så, även om det inte hade någon betydelse för köpet. Jag hade handlat ändå, men det kändes extra bra att en del av pengarna gick till en bra sak.


Hur mycket har du köpt från Rebuz Kidz?
- Hittills har jag köpt en klänning och ett par snickarbyxor, men byxorna var jag tvungen att lämna tillbaka då inte modellen passade min dotter.

Embla - en mycket nöjd 5-åring

Hur fungerade det att returnera byxorna?
- Jag tog kontakt och sa att jag ville skicka tillbaka byxorna. Jag hade handlat
via faktura och fick en kreditering, så det fungerade väldigt smidigt.

Är du nöjd?
- Jag är mycket nöjd, både med servicen och med klänningen. Jag hittade samma i rött här i Helsingborg, men då min tjej gillar blått ville jag ha den i blå. Hon älskar klänningar, och helst ska de vara armlösa, så hon är jätteglad för den.


Varför handlar du via nätet?
- Jag handlar mycket på nätet. Det är ett smidigt sätt att köpa kläder på och så slipper jag springa runt och leta. Det är ett större utbud och enkelt att hitta det man söker. Det kostar heller inte mycket att skicka kläder, om man
jämför med bensin och parkeringskostnader.

Kommer du att handla på Rebuz Kidz igen?
- Ja, absolut.


Lina fick bra hjälp på Rebuz Kidz

Lina Carlsson i Kiruna ville se om det fanns fler kläder av Ugly Duck och andra märken än vad den lokala barnbutiken hade att erbjuda. Hon gick in på nätet och hittade Rebuz Kidz.


Vad är ditt intryck av Rebuz Kidz?Ebbe
Det är en rolig sida med roliga och tuffa kläder. Dessutom är det enkelt att beställa.


Har du erfarenhet av att handla på nätet?
Jag har handlat tidigare. Jag tycker att jag fick bra hjälp på Rebuz Kidz eftersom de ringde upp och berättade om vilka erbjudanden de hade. Det var bra.


Vad tycker du om servicen?
Servicen var jättebra. Jag har aldrig varit med om att någon ringt upp förut. Jag valde en till tröja, för att kunna utnyttja erbjudandet fullt ut.


Vad tycker du om kläderna?
Kläderna är jättefina. De är lite stora, men min Ebbe som är tio veckor kan ha dem och får växa i dem.


Kommer du handla på nätet igen?
Ja, det kommer jag att göra. Det är tråkigt att gå i vanliga klädaffärer, så detta är ett mycket bra komplement!


Vad går pengarna till som Rebuz Kidz ger SOS-Barnbyar?

En procent Rebuz Kidz försäljning går till SOS-Barnbyars verksamhet. Men vad går pengarna egentligen till?
Om du bor i Stockholm kan du besöka SOS-Barnbyars fadderträff onsdagen den 21 januari. Där kommer de att visa filmer och berätta om det som är aktuellt inom verksamheten och vilka barnbyar de håller på att bygga. På träffen får du träffa Erika Sunnemark, fadderansvarig hos SOS-Barnbyar, som svarar på dina frågor kring ditt fadderskap.
Anmäl dig till Agneta Lindstedt på [email protected] eller ring 08 - 545 832 00.


Tid: Onsdag 21/1 18.00-20.00
Plats: Etnografiska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 34 i StockholmDet var allt för denna gång!


Inköp på Esprit

Idag har jag och Rebuz varit och hälsat på Anja på Esprit och gjort inköp för julikollektionen i Solna. Esprit kommer ut med en kollektion i månaden med undantag för juni månad och man gör inköp med 2 månader i taget. Det betyder att ni kommer att hitta nya kläder från Esprit på Rebuz Kidz varannan månad.

Babykollektionen gick i hallonrött, rosa och vitt för flickor och grön, blått och grått för pojkarna. Alla plaggen jag valt ut går att kombinera med varandra och de var hemskt fina som vanligt. Mini tjej (2-8 år) var lite tuffare sin vanligt och där fanns den bla en helt underbar tunika i rött, svart och vitt som jag ser i fram emot när vi får in.

Det som bl a är bra med Esprits kläder förutom att de håller en riktigt bra kvalitet är att de kan tvättas i minst 40 grader och för det mesta 60 grader och även torktumlas. Tyvärr är det inte så med alla barnkläder idag.

Matchande fleece från Nanook of Sweden!Rebuz och jag på väg till Thailand i våra matchande fleece från Nanook of Sweden.

Snart är vårens kollektioner här

Vårkänslorna spirar på Rebuz Kidz och snart kommer de första leveranserna av vårens kollektioner. Nyheter i vår är många och vi ser i fram emot er respons.

Esprit Baby Girl/Boy
Under februari kommer den första leveransen från Esprit. Leveranserna kommer sedan tätt med 2 månaders intervall. Esprit babykollektioner är kända för sin höga kvalitet och sin prisvärdhet. På Rebuz Kidz kommer du främst att hitta de lite mer bearbetade plaggen.  Babykollektionen går upp till 2 år.

Esprit Mini Girl

Samtidigt med Baby kollektionen så levereras även Mini Girl för barn i åldern 2-8 år. Även här har vi valt att satsa på de mer arbetade plaggen. I mini kollektionen har vi även valt att jobba mycket med set så att de varor ni köper lätt kan kombineras med varandra.

Martin Pedersens strumpor

Bättre strumpor än Martin Pedersen (MP) går inte att få. De håller en enormt hög kvalitet och du kan lita på att ditt barn har varma och torra fötter. Rebuz Kidz kommer att få in strumpor, strumpbyxor och mössor för både baby och barn. MP Strumpor har glada färger och fantasifulla motiv med hög designnivå och en ovanligt god kvalitet. I strumporna ingår alltid bomull, nylon och den äkta Lycra only by Dupont. Bomull för komforten, nylon för styrkan och Lycra för elasticiteten och den behagliga passformen över både lår och anklar. En trevlig detalj är att alla strumpbyxor går att klippa av vid foten när de blivit för korta och användas direkt utan extra sömnadsarbete.

Roxy och Quiksilver Baby

I vår lanserar Roxy och Quiksilver sin kollektion för baby, 0-2 år. De har smygstartat med sparkdräkter tidigare, men nu kommer även hoods, tshirts, jeans etc från detta underbara surf och skatemärke. Du kommer att hitta de första klädesplaggen "på hyllan" under februari/mars på Rebuz Kidz. Du kommer även att hitta matchamde skor till kollektionerna hos oss.

Nanook of Sweden

I början av februari kommer den första leveransen från friluftsmärket Nanook of Sweden. Vi har valt att främst satsa på lättare och  kraftigare förstärkningar och skaljackor och byxor. Läs gärna reportaget om Nanook i decembers nyhetsbrev. Till hösten får vi även in overaller, mössor etc.  

LEGO Baby Girl/Boy

Under April kommer Legos wears High Summer kollektion. Som alla kollektioner från LEGO Wear så är den känd för sin kvalitet och rymlighet. Legos babykläder är väl titttagna i bredd så att inga kläder sitter åt på den lilla babyn. LEGOs babykollektion går från 0-6 mån.

LEGO DUPLO Girl/Boy

DUPLO kollektionen går från 9 månader till 3 år och kännetecknas av värderorden glädje, funktion, kvalitet och komfort.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Förutom alla dessa nyheter så får vi även in Ugly Ducks vårkollektion för Baby och barn upp till 8 år, Roxy och Quiksilvers barnkollektioner och nyheter från Lipfish.


Polartec® Thermal Pro®

POLARTEC® THERMAL PRO® är en kraftigare fleece som ger mycket värme till låg vikt. Fleecen har en speciellt slittålig yta för att motverka noppor. Materialet binder ett luftskikt på båda sidor av väven som fångar upp kroppsvärmen, det är vattenavstötande och absorberar mindre än 1% av sin egenvikt i fukt (281 g/m2).EntrantV

EntrantVTM är ett material med microporer som garanterar vattentäthet upp till 10.000mm och har en mycket bra andningsförmåga på 10.000gr/m2/24hrs. Materialet är certifierat enligt ÖKO-Tex 100.


Flyga med spädbarn

Rebuz har nu genomfört sin 10:e flygning fast han bara är drygt lika många månader och vi börjar få en rutin på hur vi ska göra för att flygningen ska bli så behaglig som möjligt. Här kommer lite tips från oss till er som planerar att flyga både kort och långt.

1. Ta med egen mat till barnet
De flesta flygbolagen godkänner att man tar med egen mat till barnet på flygningen. Utnyttja den möjligheten. Då kan du välja en mat rätt som du vet att ditt barn tycker om. Du får visserligen mat på de längre flygningarna, men det varierar enormt i kvalitet. Tex så räknar Thai med att barnet ammas upp till 2 år vid avresa från Bangkok så portionerna är ganska små (en liten burk mat och en liten burk frukt till 10 timmar). Vid avresa från Sverige får du minst det dubbla samt en banan och yoghurt.

2. Ha gosedjuret lätt till hands
Packa gosedjuret/snuttefilten i handbagaget. Det ger en extra trygghet på flyget

3. Ge barnet nässpray 10-15 min innan ni ska lyfta/landa
Det tar en liten stund för nässprayen att verka så ge barnet det en stund innan så slipper det obehag i onödan.

4. Ge välling/vatten till barnet under uppstigning/landning alt amma
Genom att barnet dricker så släpper ev. tryck i öronen. Har ni tur så somnat det. Amma är svårare då det är ganska trångt på flyget. Jag ammade Rebuz när vi åkte till Grekland när han var 5 månader, men jag fick sitta på snedden och hålla fast benen så han inte spjärnade emot armstödet.

5. Försök hitta en plats där barnet kan krypa/gå omkring under flygningen
Har man tur så är inte flyget fullt och då är platserna mitt i flyget där personalen brukar sitta ledig och barnet kan leka där. Annars få man gå gången fram och tillbaka, det funkar också, men är svårare. Låt gärna barnet leka av sig innan ni kliver på. På flyggplatsen finns ofta en lekplats för barn.

6. Kom till flygplatsen i god tid
Checka in så tidigt som möjligt så att ni får bra platser. Har ni ett riktigt litet barn så kan man boka en vagga till det. Kolla dock flygbolagets regler innan. De flesta måste dessutom bokas innan.

Om Rebuz KidzDen 17 februari kom Rebuz Linuz Renz till världen. Han är en underbar liten kille som för det mesta skrattar och är glad. Han inspirerade mig att starta Rebuz Kidz, en barnbutik på nätet. Siten startade i mindre skala den 1 oktober och kommer att växa organiskt allt eftersom jag upptäcker nya bra leverantörer och får in önskemål från våra kunder. Visionen med Rebuz Kidz är att skapa en enkel baby- och barnbutik för de som inte hinner/ vill/kan springa i affärer. 
Vi vill ge dig en extra trevlig upplevelse när du handlar barn- och babykläder på Rebuz Kidz. Det innebär bland annat att alla kläder levereras till dig i en fin presentförpackning. Vill du ge bort kläderna som en gåva kan du skicka med en personlig hälsning. Du kan också kombinera din gåva med att skänka en summa till SOS-Barnbyar.

Vårt starka engagemang för barn visar sig dels i valet av ett unikt och kreativt sortiment som kännetecknas av flexibla och funktionella kläder med en genomtänkt design. Vårt engagemang visar sig också genom samarbetet med SOS-Barnbyar. En procent av försäljningen i Rebuz Kidz går till SOS-Barnbyar för att ge en möjlighet till barn i andra delar av världen att leva ett kreativt, engagerat och lustfyllt liv. Det tycker vi är att vara barnslig på riktigt. Något vi strävar efter. Varje dag.

Vi vill i vår service vara så personliga som det bara går så därför har vi ett antal tjänster som ska göra det enklare för våra kunder. 
Boka tid i vårt Showroom


Besök Rebuz Kidz Showroom. Boka en tid så får du en privat visning av de kläder vi har, utan något köpkrav. Vi har flexibla öppettider, även kvällar och helger, så boka en tid i förväg som passar dig. Vårt Showroom finns på Dalagatan 16 i Stockholm. Kontakta oss på [email protected]
Present
serviceVill du köpa en present till någon du bryr dig om? Utnyttja då vår Presentservice. Din present skickas direkt till den du vill fira med en personlig hälsning från dig. Givetvis är den inslagen i en fin presentförpackning. Fakturan skickas till dig.

Du kan även välja att kombinera din present med en gåva till SOS-Barnbyar, från 100 kr och uppåt. Ditt gåvobevis skickas med presenten.
Fri returfrakt vid
köp över 1000 krProva Rebuz Kidz kläder hemma i lugn och ro. Hos oss kan du beställa hur många varor du vill, i flera olika storlekar. Om din slutliga köpesumma kommer över 1000 kronor står vi för returfrakten för de varor du inte vill behålla. Kontakta [email protected] så fort som möjligt så får du ett returnummer, så blir det inte några extra kostnader för dig. Du har fri returrätt i två veckor.
Personlig
rådgivningDet är inte alltid så enkelt att veta vilka kläder som passar ens barn. Skicka oss en bild på ditt/dina barn så plockar vi fram förslag på kläder som passar och matchar varandra. Rådgivningen sker sedan över telefon, utan köpkrav. Du bokar tid i förväg genom att kontakta oss på [email protected].

Välkommen till Rebuz Kidz blogg!

Är inte internet ett ett fantastiskt verktyg? Jag vill inte verka lyrisk, men ibland kan jag inte låta bli att bli enormt fascinerad av internet och dess kraft och utveckling. I närmare 15 år har jag arbetat med web som media och det blir bara mer och mer intressant.

Webben, internet, hemsidan, siten - kärt barn har många namn - har inte bara  öppnat upp nya dörrar för affärer utan också för människor att mötas. Denna blogg kommer att bli en blanding av dessa två världar. Här kommer ni att kunna följa oss på Rebuz Kidz både till vardags och i vårt arbete. Här kan du även hitta våra nyhetsbrev som kommer ut en gång i månaden med intervjuer med våra kunder, information krån SOS-Barnbyar och lite kring vad som händer på bolaget.

Här kommer vi även att publisera fakta kring olika leverantörer, material och annat som kan vara av intresse för barnfamiljer.

Vi hoppas givetvis att detta ska bli en källa till bra information, kul läsning och framför allt ett sätt för oss att få bättre kontakt med andra som har samma intresse som oss - att skapa en bra värld och ett kreativt liv för våra barn. 


RSS 2.0