Nanook of Sweden!

Från och med mitten av februari är Nanook of Sweden ett nytt klädesmärke hos Rebuz Kidz. Med hög kvalitet och miljövänliga material är det kläder som matchar vårt övriga sortiment på ett perfekt sätt.

Maria och Camilla på Nanook


Genom att använda vår vinterkollektion så minskar man energin motsvarande en tolvwattslampa som brinner i 1000 timmar, berättar Maria Forsberg, som tillsammans med Camilla Pettersson driver bolaget.

Det var i en mammagrupp 2001 som Maria och Camilla träffades. Då hade Maria sytt upp en fleece-kollektion till sitt första barn, då hon inte hittat något på marknaden som inte innehöll bomull.

- Jag visade kläderna för Camilla, som var mönsterkonstruktör till yrket. Vi kom fram till att vi kunde göra något tillsammans. Det dröjde till 2003 innan det tog fart. Då fick vi kontakt med en av butikscheferna på Naturkompaniet i Stockholm. Vi visade kläderna, och hon nappade direkt och ville ha dem i deras butik på Sveavägen. Då fick vi eld i baken, köpte in tyger från Polartec och klippte och sydde över 1000 plagg den sommaren, berättar Maria.


Nanook of Sweden menar själva att de utmanar jättarna på barnklädesmarknaden under parollen "Ett medvetet val...", för såväl barnets bästa som för naturens. Kläderna är av material som både har hög kvalitet och är giftfria.

- Vi kan erbjuda unika kläder som är framtagna för både barnets och naturens bästa. Vi har inte sett den här kombinationen någon annanstans, så vi har något viktigt att erbjuda. Vi har material och råvaror som är av en sådan hög kvalitet att de ger en liten belastning på naturen.

I januari 2005 bildades aktiebolaget och de bestämde sig för att satsa på riktigt. Med hjälp av Exportrådet fick de en fabrik i Estland, som de fortfarande har och som för övrigt tillverkar kläder för Peak Performance och Petagonia. Maria gick från ett hektisk tillvaro som managementkonsult till ett fritt liv, men bitvis hårt liv, som egenföretagare.

- Det kan vara tufft att ha eget bolag när man är små och måste växa. Tidvis går vi på knäna, så det är ingen lek, men samtidigt ger det en frihet som är värdefull. Det bästa är att jag bestämmer över min egen tid. Jag jobbar mindre och tycker att jag har ett bättre liv kvalitetsmässigt idag, säger Maria.

Nanook of Swedens hela sortiment hittar ni på www.nanookofsweden.se

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0