Lipfish - kläder att skratta åt och pilla på

Design som man blir glad av. Det var grundtanken med klädmärket LipFish när Jenny Boije startade företaget. Och konceptet har fungerat bra, både barn och vuxna gillar de färgstarka kläderna som både är plagg och leksak på samma gång.Ett får som hänger och dinglar med benen, eller en blå elefant på magen med en snabel som är lätt och kul att dra. Kläderna från LipFish sticker ut, på flera sätt.
- Jag ser på barnen att de blir glada när de har de här kläderna på sig, säger Jenny Boije, designer och grundare av LipFish.
När hon startade företaget 2004 riktade hon in sig på barn mellan 0 och 2 år. Men sen dess har alltfler efterfrågat kläderna för större barn, och idag är den största målgruppen för LipFish två- och treåringar, och det finns kollektioner upp till barn i femårsåldern. Och märket, som också har leksaker, har snabbt blivit populärt också utanför Sverige och säljs numer i 18 länder.
- Jag tror att folk gillar kläderna för att de sticker ut och är lite annorlunda, samtidigt håller vi en stabil kvalitet. Utan det skulle vi aldrig ha kunnat hålla oss kvar på marknaden, säger Jenny Boije.
Och för varumärket är det samtidigt viktigt att välja seriösa distributörer, även om många vill sälja kläderna bedöms de noga av LipFish innan man ger klartecken.
- Det är viktigt att de som distribuerar våra produkter älskar våra grejer. Rebuz Kidz känns seriösa och LipFish passar väl in det övriga sortimentet av barnkläder där. Kvalitet som kostar lite mer. Och genom webbutiker når vi dessutom ut mycket bredare.
Tanken med att skapa ett mervärde genom sin affärsverksamhet, som Rebuz Kidz gör genom att bidra till SOS-Barnbyar, finns också hos Jenny Boije.
- När det man gör går bra tycker jag att man ska göra bra saker för andra också. Jag ser just nu över en lösning där vi ska kunna skänka kläder till barnhem. Och det handlar inte bara om att ge bort saker, utan också glädje. Mina kläder gör barnen lite gladare.
LipFish tillverkar sina produkter i Turkiet, men kommer snart också börja med produktion i Indien. Men först ska Jenny Boije besöka fabriken för att kontrollera att arbetsförhållandena ser bra ut. Alla kläder som sen sys upp i Indien kommer att tillverkas i ekologisk bomull, och börja säljas till hösten.

Nu ligger vårkollektionen från Lipfish ute på Rebuz Kidz. Till våren har vi utökat sortimentet med bodys, ryggsäckar och till och med en leksak.

Rebuz Kidz

Rebuz Kidz säljer barn- och babykläder på nätet. Vårt engagemang för barn visar sig genom ett kreativt sortiment av flexibla och funktionella kläder med en genomtänkt design. Och också genom att vi arbetar för att barn i andra delar av världen ska få möjlighet att vara barn med ett rättvist och roligt liv. Det tycker vi är att vara barnslig på riktigt.
Läs mer på http://www.rebuzkidz.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0