Rum för barn

0-33c9be8775d192da17189174d5a0a225.png

Kolla varifrån!

Rebuz kan verkligen rekommendera Rum för barn på Kulturhuset. Dit går vi ofta och leker i favoritköket som ligger i delen för de minsta barnen.

På fjärde våningen i det stora Kulturhuset vid Sergels torg finns Rum för Barn. Här kan man alltid läsa och låna böcker, måla, lyssna på en saga eller sjunga en sång.

Kulturhusets bibliotek vänder sig direkt till barn och där får barn vara barn. Dvs de kan leka runt och stoja (inte hur vilt som helst så klart). De har olika "rum" för olika åldrar.


0-3 år

I gula rummet hittar de yngsta barnen sina böcker. Lekmiljö och leksaker är anpassade till deras förutsättningar och upptäckarlust.

  
4-7 årI bruna rummet finns böcker om kroppen och universum, fakta om tåg, tigrar ocht räd. Kojor, små lekvärldar och många bilderböcker.
  
8-11 årI vita rummet finns kapitelböcker, tidskrifter och serier, kartor och uppslagsverk. Här kan man sitta och läsa ensam eller tillsammans.
Källa: www.kulturhuset.se

     

Utöver rummen finns även Bildverkstaden eller som Emelie och Rasmuz kallar det Pysselrummet. Här kan barn i alla åldrar experimentera med färg och form och pröva olika material och verktyg under handledning av konstnärer. Läs mer om Bildverkstan »

Kulturhuset öppnar ganska sent på dagen, kl 11.00 och man får ofta räkna med att köa en stund för barnvagnsparkering, men det är samtidigt gratis och väl inne mycket trevligt.

Det finns även bra skötbord, en plats där man kan ge mat med micro osv. Ett perfekt stopp på stan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0