Hemvärnets stridsskola med bad, picnic och springtur

Idag har Rebuz och jag haft picnic på Hemvärnets stridsskola i Vällinge. Det låter ju inte så trevligt, men det är just det som är charmen. Det ligger perfekt. Man kan bada, sola och det är inte många som känner till det. För oss är det perfekt. Rebuz kan springa runt, Rufz ligga i skuggan och jag vila lite för en gång skull. När det är dax för Rebuz att sova så kan tar vi en löptur på ett av de tre löpspåren.Bild 1: Rebuz är redo för en dag i solen med mamma.

Vi åkte hemifrån vid nio och efter ett stopp på firman för att hämta upp ett par sandaler till lilleman och på Vi-butiken så kom vi i väg. Efter lite lek i solen så var det dax för lite picnic innan Rebuz skulle sova och jag springa. Här ser ni Rebuz i sin solskyddsdräkt från Aussies finest.Efter sömn och bad så åkte vi till Sturehofs slott och fikade. Rebuz tyckte en trappa var hemskt kul och gick upp och ner, upp och ner, upp och ner... Här ser ni de helt underbara sandalerna H2 Newport från Keen. De sitter helt suveränt!! Ett riktigt bra köp!!
Snart avgörs Rebuz Kidz tävling

Den 1/6 så utser vi vinnaren i Rebuz Kidz tävling. Passa på att tävla du med innan den 1/6. Läs mer här


Bamboo Baby
Nu har Rebuz "testkollektion" från Bamboo Baby kommit och i går hade han för första gången på sig sin nya hood.

Bamboo Baby är ett klädmärke som är gjort i bambu. Bambu är ett naturligt organiskt material som är lyxigt mjukt, enormt slitstartkt, miljövänligt, andas, antibakteriellt och antiallergent. Dvs det är helt perfekt för små barn och bebisar och vår miljö. Dessutom så behövs mycket mindre vatten för att framställa bambu. Egentligen ett självklart val. Jaghar haft svårt att hitta ekologiska kläder som är av tilläckligt slitstark kvalitet och som dessutom ser trevliga ut. Oftast är de så färglösa och har en ganska tråkig design.Jag har tagit hem ett par byxor av modellen ovan i denim, slipovern samt en hood.Höstens kollektion är färgglad och helt underbar :-). Jag har katalogen här och är verkligen jätte sugen på att testa på märket. Jag ska träffa deras agent nästa vecka.

Det skulle  vara jätte kul att höra vad ni säger om märket. Här nedan finner ni fler exempel 


Cykeltur till Ulriksdals trädgårdIdag tog vi en cykeltur till Ulriksdals trädgårdar i Solna och handlade fler Solhattar. Idag hade Rebuz sina favorit jeans från Ugly Duck (Shining), sin Octav Hood från Quiksilver.Rebuz tycker det är enormt kul att cykla och sjunger och pratar konstant. Givetvis har han cykelhjälm. Vi hittade en jätte tuff på Cykloteket med hajar på.

Ny banner - igen!


RabarberpajIdag hade vi skördefest med rabarberpaj och glass. Det är kul att äta något som man själv planterat och "skördefest".Det var Rebuz första paj med glass. Han var nöjd, men lite skeptisk.

Ny banner på Barn i stan
Idag har jag gjort en ny banner till Barnistan. Tycker ni om den? Tanken bakom var att visa produkterna snarare än logo.

Regn och badI går regnade det hela dagen så familjen bestämde sig för en tur til Husbybadet. Ett perfekt litet bad i norrra delarna av Stockholm. Här finns det mesta från rutschkanor till bebispool. Rebuz älskar att bada och är som Gisela (hans babysimlärare) sa en riktig badbebis. Badet passar honom perfekt då han kan springa omkring ganska fritt utan att man hela tiden behöver vara orolig.  Om ni vill åka till Husbybadet, glöm inte att man måste boka plats innan. Är ni nyfikna på Husbybadet så kan ni läsa mer här

Funktionella barnkläder - ett livsviktigt val!

Den senaste tiden har vi kunnat läsa allt mer om problemet med att barn blir mer och mer överviktiga. De både äter fel och rör inte på sig. På Rebuz Kidz så tror vi på att vi som föräldrar måste engagera oss och visa barn att det är livsviktigt att röra på sig och äta bra.

Vi väljer våra produkter med omsorg på Rebuz Kidz då vi vill att alla produkter stämmer väl överens med våra värdeord kreativt, engagerat och lustfyllt. T ex så har vi enbart ytterkläder som är av högsta kvalitet och som håller barnet varmt och torrt. Det är viktigt för oss att barn får en positiv upplevelse av att vara utomhus och vill vara ute och röra på sig i både vått och torrt. Kläder ska barn möjligheter inte ge dem hinder. T ex så kan du köpa Nanooks skalset i EntrantV på Rebuz Kidz. Byxorna är tunna och gör att det är enkelt för barnet att röra på sig, men är mer vattenavvisande än 2 par galonisar. Det samma gäller givetvis för jackan. De släpper dessutom igenom luft vilket gör att barnen inte blir svettigt utan kan leka utan att bli kall.

Det är viktigt att man väljer kläder utifrån vad och var de ska användas och utefter barnet personlighet. Inte enbart efter pris. Många gånger kan det vara billigare totalt sätt att välja ett dyrare ytterplagg då man får mindre slitage på övriga kläder, ett bättre andrahandsvärde, syskonen kan ta över kläderna och framförallt friskare och gladare barn. Våra leverantörer inom ytterkläder är Nanook of Sweden och LEGOWear.

Samma principer gäller för alla kläder. Varför ska barn tvingas vara i skuggan när de kan ha kläder som skyddar dem från solen från Aussies finest. Givetvis ska de inte vara i direkt solljus för tidigt, men de ska ju ha samma möjligheter att uppleva glädjen i poolen som större barn. Ett barn behöver inte så mycket kläder, men bra kläder då de växer fort. Kläderna behöver därför fylla många användningsområden. De ska givetvis gå att leka i, men också ha fint till kalas, under overall utan att det bli bylsigt etc.

På Rebuz Kidz så är vi alltid där för dig. Är du osäker, slå då en pling till Kundtjänst eller maila oss på [email protected]

 

Pressmeddelande från Nanook of Sweden (14/5-2009)

Nu kan du hjälpa till att spara energi när du köper en vinteroverall

från Nanook of Sweden...


Arbetet med att successivt skapa en kollektion barnkläder som inte bara står upp för barnets bästa

utan även för naturen, tar ytterligare ett steg hösten 2009. Samtliga fodrade EntrantV plagg i

höstens kollektion fodras med Thermore Rinnova®, som är ett dunlikt lättviktsfoder i 100%

polyester där mer än 50% av fibrerna är tillverkad av återvunna PET flaskor.Ett viktigt ställningstagande för oss som företag och tillika en stor konkurrensfördel för oss på

marknaden, där kunden blir allt mer medveten och faktiskt är beredd att betala mer för en vara som

erbjuder en hållbarhet i fler än ett perspektiv. Vi började förra året med att introducera vårt

microfleece program med återvunnen polyester. Nu är det dags för de tyngre plaggen, säger

försäljningschef Camilla Pettersson. Den energi som vi tillsammans sparar för varje overall eller

skidställ som tillverkas och säljs med det här fodret, motsvarar 1000h brinntid för en 12W lampa,avslutar Camilla Pettersson.


 

Milda vintrar skapar nya behov av ytterkläder för barnen...


Nanook of Sweden lanserar till hösten en ny skaloverall, som i takt med de allt mildare

vinterklimatet i vårt land ska möta den ökade efterfrågan på ofodrade vinterplagg.För vår del ligger det här plagget oss extra varmt om hjärtat, eftersom "lager-på-lager" principen,

ända från start varit vår devis om hur man bör klä sitt barn för utomhusaktivtet. Den senaste två-tre

årens mildare vinterklimat har definitivt gett utslag i år och vi känner en stor efterfrågan på

skaloverall istället för den klassiska fodrade overallen, säger försäljningschefen Camilla Pettersson.


Skaloverall EntrantV®

Skaloverall tillverkad i det vattentäta och andande kvalitetsmaterialet EntrantV och fodrad med

mesh och polyesterfoder. Ger garanterat torra och vältempererade barn under våta, slaskiga och

kalla höst och vinterdagar på dagis/skola. Kläderna är slittåliga och beständiga, kan tvättas och

torkas i torkskåp utan att förlora sin funktionalitet. Materialet är ÖKO-Tex100 klassificerat.

Vattentäthet på 10.000mm och en andningsförmåga som går utöver allt annat på marknaden för

barnkläder på >10.000gr vattenånga per m2 och dygn. Plagget har 100% tejpade sömmar.

Modellen har avtagbar huva med garageknäppning, fodrad med mesh i body, polyester i ärm och

ben. Förböjda ärmar och knän, mjuk innermudd i ärm, elasta i ärm- och benslut med kraftig elastisk

gummihälla under foten. Mjukt skydd under hakan för dragkedjan framskydd, vattentäta blixtlås på

benfickor samt på liten bröstficka. Finns i stl. 74-128 cl. Färg: red/black, apple/black. Pris: 1795:-

Nanook of Sweden EntrantV® Skaloverall


För ytterligare information, högupplösta bilder, utlåning av produkter från Nanook of

Sweden®:


Kontakta Maria Forsberg, Nanook of Sweden, mobil 076-224 48 90, eller via e-post på

[email protected]


Fakta om Nanook of Sweden®

Nanook of Sweden® grundades 2004 av Maria Frykman Forsberg och Camilla Pettersson, som är bosatta på

Ingarö. Nanook är grönländska och betyder isbjörn som symboliserar företagets kläder: tuffa smidiga kläder med

hög funktion som klarar extrema miljöer. Kläder från Nanook of Sweden® säljs i 100 butiker runt om i Sverige och

Norge, där lanseringen skedde under 2007. Kollektionen riktar sig till barn i stl 0-130 cl och består av fem olika

delar; närmast kroppen, tunna mellanlager, kraftiga mellanlager, ytterplagg och accessoarer. De senaste fyra

åren har företaget mer än fördubblat sin omsättning per år och beräknas omsätta 6 miljoner kronor under 2009.

Tillverkning sker i Estland, Kina och Portugal. Läs mer på www.nanookofsweden.com.


Lunch på Sjöstugan och en tur till Andys

Dagen började lugnt idag med sovmorgon och en promenad till Kafé Sjöstugan.Rufz och Rebuz busade och vädret var ganska bra - till en början i alla fall. Väl framme på Sjöstugan så var det dax för lunch för lilleman och frukost för mamma och pappa.

Passar på att slå ett slag för två evenemang på Sjöstugan under helgen. Först ut är Loppis den 24/5 :Nr 2 är Hagadagen 31/5 med konsert med DilbaÄr det fint väder så finns inget bättre än konsert ute i kvällsolen.Rebuz lekte med träbilen medan vi avslutade vår lunch. Idag hade han sina byxor Tommy från Ugly Duck och sin Octav Hood från Quiksilver.

Efter lunch med det sämre väder och vi gick hem igen i regnet. När Rebuz vaknade så åkte vi till Andys Lekland.Fast roligast på Andys tycker Rebuz är skåpen i ingången :-).Det är nog för att han kan titta på mammas fina klädsträck med barnkläder som hänger i hela ingången :-)


På dagis

Nu har Rebuz gått tre dagar på dagis och han stormtrivs verkligen. På hans dagis testar de en ny inskolningsmetod där föräldrarna är med under tre hela dagar för att den 4.e dagen lämna barnet under hela dagen. Det har varit roligt att vara med honom och se vad de hittar på om dagarna. Första dagen tog jag och dag två och tre har Robert varit med Rebuz.På dagis är de ute i stort sätt hela dagen. Vi både lämnar honom ute och hämtar ute. Då jag vill att han ska vara garanterat torr och inte svettas så har vi köpt ett ställ från Nanook i EntrantV. Byxorna har 4 gånger bättre vattenavstötning än ett par galonisar och kan användas året runt. På vintern kompletterar man bara med fleece. Det kan verka dyrt med Nanook, men kvaliteten är helt fantastisk och andrahandsvärdet bra. På sig har Rebuz storlek 86/92. Fast de egentligen är för stora så går det bra att dra åt så räcker de länge. Jag räknar med att han kommer att kunna ha detta ställ minst till nästa sommar.Rebuz tycker att det är zuperspännande med de stora barnen på dagis :-)Efter 1 timme ute så går barnen in och äter frukt och har samling, innan de äter lunch och sover. Här ser ni Rebuz i sina Kalipo jeans från Quiksilver (bättre passform får man leta efter, dessutom har de rejält bra jeanstyg som håller för mycket). Upptill har han en långärmad t-shirt från Ugly Duck med tufft mönster. På fötterna har han givetvis sina Bobux så att han slipper halka omkring (dessutom sparar det måååååååånga strumpor)Efter sovstund och mellis så går de ut igen. Baksidan är verkligen Rebuz stora favorit. De har som ett äventyrslandskap med gungor, cykelbanor, rutschkana, minst 4 sandlådor, cyklar, traktorer etc.

Ny tjänst på nätet - NewArrivalsJag vill bara passa på att tipsa om en ny tjänst på nätet där ni kan hitta det senaste inom barn och vuxenkläder. Siten heter NewArrivals.se.

Första dagen på dagis!

Idag började Rebuz på dagis och det gick jättebra. Hans nya dagis är verkligen toppen och jag beundrar personalen som orkar med alla dessa barn och det tempo som det innebär.


Rebuz i sin fleece från Ugly Duck och jeans från Esprit

Vi började ute med lek i sandlådan och rutschkana. Vid 10 gick vi in och åt frukt och hade samling. Sen var det lunch. Vi fick pasta med kababsås. Det gick si så där att äta med gaffel för Rebuz så efter ett tålmodigt stoppat i sig majs så tig han ett stadigt grepp om pastan och öppnade munnen stort. Hälften kom på golvet :-).Sovstunden var lite tufft för Rebuz, han förstod inte riktigt, men efter 25 minuter så somnade han ÄNTLIGEN! I morgon tar vi med oss nappen :-)

Andys Lekland 2år och köttbullar !!!Idag fyller Andys Lekland 2 år och jag och Rebuz var dår och testade clownernas scen, lekte med konfettin och åkte RUTSCHKANA !!! Dagen till ära hade Rebuz på sig sin gröna Apan t-shirt från Lipfish. Den matchar Andys så fint :-)

När vi belv hungriga så åkte vi till Nyckelviken för att åta på deras härliga fik. Rufz fick också följa med. Det är en liten utmaning att gå med unghund och bebis. De går inte riktigt åt samma håll. Tyvärr fick Rufz ett par åthutningar. Stackars Rufz...han vill ju väl och är världens snällaste hund.
Köttbullar och pasta i solen, kan det bli bättre ???

Tankvärt...

"När inga ungar längre finns är allting slut....
Vad är det för mening om man står ut?
-Visst har det blivit kaos i tidens lopp...
Men så länge det finns ungar så finns det hopp."

Cornelis Wreeswijk


Skafferiet i Ekoparken

I fredags eftermiddag var jag och Rebuz och hälsade hästarna i Ekoparken och fikade.


(Rebuz med sin dagisryggsäck från Ugly Duck, fleece från samma märke och jeans från Esprit)

Skafferiet är inrymt i en gammal Dragonlada som ursprungligen låg på Dragongården (nuvarande Kinesiska ambassadens område) och flyttades till Stora Skuggan.

Stora Skuggan ligger på gångavstånd från stan och man kan gå, cykla eller åka dit för att glömma storstaden ett tag. Jag och Rufz brukar springa i motionsspåret i bland.

En bra beskrivning finns på fiket Skafferiets hemsida "Det är fritt från vägljud, intill gnäggar 4H-gårdens hästar, lammen hoppar runt och bräker och av stress syns intet spår. På sommaren sitter man vid bord under ekarna eller på terassen runt huset med vackra träd och blomster runt. På vintern sitter man på ovanvåningen och äter hembakad morotskaka och dricker varm choklad med grädde. "Läs gärna mer om Ekoparken och Skafferiet på Barn i Stans hemsida. Där hittar man en massa kul att göra med barnen.


Klädsträcket på Andys Lekland!
Pigge från Eriksson Med Flera hänger barnkläder för fulla muggar.

Nu finns hela klädsträcket uppe på Andys Lekland i Sickla. Det blev superfint!!! På klädsträcket hittar man massa fina sommarkläder från Rebuz Kidz. I samband med kampanjen så får alla besökare på Andys två fina erbjudanden på Rebuz Kidz! Besök Sickla idag du också och njut och shoppa fina kläder. (Du vet väl att det finns trådlöst nätverk så att vi vuxna kan surfa när barnen leker).

David och hans bror satte upp vår nya fina skylt på väggen. Skylten leverades givetvis av Clarex.I helgen så är det 2-års julieum på Andys Lekland, med en massa kul.


Nu är allt riggat och klart på Andys Lekland!

Idag har jag och Pigge på Eriksson Med flera satt upp ett klädsträck på Andys Lekland i Sickla. Det blev verkligen jätte fint. Lägger ut biler i kväll så att ni får se. Nu ska jag in och leda pass på Friskis innan vi ska äta middag tillsammans hela familjen. Idag har verkligen varit en rolig men hektisk dag :-)

På väg mot Andys Lekland!

Idag inleds Rebuz Kidz kampanj på Andys Lekland i Sickla. Under 2 månader så kommer att besökare få nöjet att få gå igenom en portal i sann Lady & Lufsen stil när de går in på det enormt populära leklandet.  Just nu packas det för fullt innan avfärd.

Förbeställningar på LEGO Starwars!

Nu har redan förställningarna på LEGO Starwars kollektionen som kommer i juli börjat strömma in. Den svarta hooden har redan sålt slut så att vi fått komplettera i storlekarna 110-134. (snart är lagret slut i Danmark)

Vill du också lägga en förbeställa? Maila oss på [email protected]

Leverans i slutet av juli.

På Rebuz Kidz kommer det finnas 3 styles:

* en svart hood med "The Empire strikes back" på bröstet. Rak utan mudd. 449 kr
* en svart kortärmad t-shirt med Starwars tryck på bröstet 199 kr
* en röd längärmad t-shirt med Starwars tryck på bröstet 349 kr

CIFF Kids - en utdöende mässa?

Jag läste just ett brev från House Of Brands där de berättar att de inte kommer  att åka på CIFF Kids i år. Detsamma gäller för Ugly Duck. Sportmarket som representerar Roxy och Quiksilver har sedan flera år redan valt att inte meverka...
Det känns som vi står inför ett skifte där försäljningen inte kommer att ske på mässor utan via Internet till större och större del. Visserligen är det mysigt att åka på mässa, men det är ofta ganska stressigt och trångt. Jag tycker personligen att det är ett resursslöseri, både på miljö och på personlig tid. Årets mässa i Köpenhamn var ganska tråkig. För lite folk, inga nya roliga märken.

Jag sitter mycket hellre i lugn och ro och tänker igenom mina inköp och slipper försöka hinna med alla inköp på 2 hektiska dagar. Man kanske skulle arrangera en virituell mässa där man kan gå runt i lugn och ro och titta? Eller vad säger ni?


Söndag med Junibacken OCH Skansen

Idag har vi verkligen haft en heldag!! Vaknade i morses och spenderade 30 minuter med Bredbandsbolagets support och vi konstaterade att vår router nog behöver uppdateras...In till huset har vi 12 MBit och till min dator 0,12 MBit. La ut den nya kollektionen från LEGO i fredags under 4 timmar av tandagnisslan. Startade om routern ett 10-tal gånger. På tisdag kommer i alla fall det nya modemet med inbyggd router.

Vid 10-tiden så packade vi ihop familjen och gick mot tunnelbanan.
Rebuz var som vanligt på strålande humör och buzade som en tok på tunnelbanan. (Vilket innebar att han satte full fart mot dörrarna så fort tåget stannade...). Idag hade han sin jeansjacka från Levis på sig som han fick av sina syskon i 1-års present.

Vädret på morgonen hade varit fantastiskt så vi såg i fram emot en dag på Skansen (Lill-Skansen öppnade förra helgen). Döm om vår förvåning när vi steg upp ur tunnelbanan och det regnade. Efter 2 minuter så var planerna omkastade och vi gick mot Junibacken i stället.

Efter 20 minuter i kö så kom vi äntligen in. Rebuz passade på att ta en "powernap" under tiden.

Rebuz klättade glatt upp på flygplanet och efter lite "diskussion" med en kille i samma ålder så fick han chansen att styra. Se så stolt han blev!!Fast bäst var nog motorcykeln. Han blev så ledsen när han var tvungen att dela med sig och låta en annan kille sitta och "brumma".Sen åkte vi tåget. Jag var skeptisk till att Rebuz skulle sitta still, men han satt still hela vägen. Han blev lite rädd när vi åkte in i Ronja Röverdotter, men blev glad igen när vi kom till Nangijala.

Då var det dax för lunch och frukos för mamma och pappa.

Efter lite mat i magen så besökte vi Elsa Beskow. Roligast var blåbären som Rebuz trodde var fotbollar... (han kommer med stor säkerhet älska bollspel. För er som känner Robert...nej, det kommer garanterat inte från honom :-), hihi).Jag blev glatt överaskad av Junibacken. Jag har bara varit där på kvällen en gång och trodde faktiskt Rebuz var för ung. Men han NJÖT verkligen! Vi har ni årskort så jag ser i fram emot regniga dagar i sommar.När det blev dax för lilleman att sova så gick vi upp till Rosendals Trädgårdar och tog en öl i solen. Solen hade spruckigt upp så det var riktigt skönt. Stärkta av kall öl och sol gick vi sen mot Skansen.
 

Killingarna var såååå söta.

Givetvis började det regna igen så besöket blev kort, men lagom. Lilleman var trött efter alla intryck och alla hungriga så vi gick till MBQ och avslutade dagen med lite barbeque innan vi åkte hem.

Brumm brumm brumm

Rebuz har blivit helt fascinerad av allt med hjul så jag gick ner till lillstugan i fredags och tog fram storebrors gamla traktor. Det blev kärlek vid första ögonkastet !Här ser ni Rebuz i sina nya ljusblå shorts från Esprit (kommer snart på Rebuz Kidz) och sin Racer-jacka You från Ugly Duck.

En dag på "jobbet"

Just nu håller Rebuz och jag på att förbereda oss för en dag på jobbet. Rebuz börjar sin inskolning nästa vecka så det här är näst sista fredagen tillsammans. Lite sorgligt. För er som inte förstår så delar jag min tid mellan att vara mamma, ha hand om Rebuz Kidz och mitt ordinarie jobb på Logica som lösningsarkitekt. Så sysselsättning är det inte ont om i Renzindeset.Rebuz är på strålande humör idag. Det är nästan så att han känner på sig att vi ska åka och hälsa på Emon på Andys Lekland. Där ska vi givetvis leka, men också rigga inför Rebuz Kidz kampanj som startar den 15/5 och som kommer att pågå i 2 månader framöver. På sig har han sin skjorta Right från Ugly Duck. Vi passar nog på att titta in hos Jessica och Catharina på Knodd när vi ändå är där.

Efter Andys är det dax för Rebuz att sova middag så då passar jag på att åka till Gustavsberg och Nanook för att hämta ett par skalbyxor till en kund i Malmö. Sen blir det nog fika på Nyckelviken och ett besök på jobbet i Nacka Strand för att hämta min nya telefon och inpasseringskort.

Ha det så gott så länge!


Veckans erbjudande: Gungig Zebra från Micki Leksaker

4/5-10/5 har vi erbjudande på en cool gung-zebra från Micki Leksaker


Kolla in HÄR

LegoWear på gång in!!Snart hittar du LegoWears vår kollektion (High summer kollektion) på Rebuz Kidz!! Många tuffa t-shirts och shorts i fina sommarfärger.

Sommarens kollektion går i limegrönt, rött och turkos. Befriande piggt !!!

Tidig morgon

Sitter på jobbet och håller på att skicka i väg en leverans till Jokkmokk och slås utav hur långt vårt land är egentligen är. 3 dagars leveranstid inom Sverige! Det ta alltså längre tid att leverera inom Sverige än till Åhus i Danmark (med 1 dag i tullen!!!).

Lite häftigt hur bra internet är som  gör att det är möjligt för någon i Jokkmokk att beställa två Lipfish tröjor hos mig och ha dem hos sig 3 dagar senare :-)!!

Utflykt till Olle och Stegeholms GårdsbutikIdag var Rebuz och  jag och hälsade på vår damm-guru Olle, eller sk damm-Olle, på Garden Aquatica. Efter att ha rensat ur hela vår bad-damm från löv  igår så var det dax att inreda den med nya fina blommor.
Så här glad var lilleman. För dagen iförd sin favorit hood från Quiksilver samt t-shirten Apan med kort ärm från Lipfish.

Efter våra inköp så åkte vi vidare och la lite blommor på  Rebuz farfars grav.
 
På vägen hem så hittade vi ett super mysigt litet fik/bageri!!

Stegeholms gårdsbutik ligger i anslutning till en gård med samma namn där man kan titta på fåren och hästarna. Den 17 maj maj så släpper de ut korna så då åker vi dit igen!Här sitter Rebuz och väntar på sin köttbullsmacka :-)Efter lite lek i sandlådan och rutschkana så åkte vi hem igen och planterad blommor i 5 gradig vatten ....fint blev det i alla fall...


En mycket glad liten tjej!

Idag fick Embla äntligen sin klänning från Ugly Duck. Historien bakom är ganska rolig.

I mars kontaktade hennes mamma, Lena, mig och var nyfiken på den nya kollektionen från Ugly Duck. Jag skickade över bilder och hon blev jättefortjust i en klänning med små blommor på. Vi väntade båda spänt på att klänningen skulle komma från Ugly Duck och en dag i början på april kom det äntligen en försändelse och snabbt skrev jag ett glatt brev till Lena. Nu hade ju klänningen äntligen kommit och snart skulle Embla få sin klänning. Men döm om min förvåning när jag senare under dagen tog upp "klänningen" och det visade sig vara body Eldo. Jag skrev ett desperat mail till Lisbet på Ugly Duck och fick reda på att klänningen blivit så försenad från fabriken att de valt att avbeställa den. Jag skrev ett kvalfyllt mail till Lena och berättade den tråkiga nyheten, men en stund sedan inåg jag att det borde finnas en i provkollektionen.
Ett snabbt mail till Lisbet igen och mycket riktigt det fanns en i storlek 116. Perfekt till Embla!

Efter en dramatisk vecka där vi trodde GLS hade slarvat bort Emblas klänning så är den nu äntligen framme och hon blev sååååååå glad. Se så söt hon blev!

Ner till har hon tightsen Meda från vårens kollektion från Ugly Duck!

Tidig morgon...igen...

Rebuz däckade tidigt igår så det blev ingen eld för oss. Det var därför ingen överraskning för oss att han vaknade vid 6 och var pigg som en mört. Här är han i full fart att leka med sin bil som han fick av Annika häromdagen.Vi har inte kommit så lång i påklädningen än, men än så länge har han på sig sin Ugly Long från Ugly Duck.

Vår!!!

Nu har våren äntligen ordentligt kommit till trädgården. Rebuz namngivningsträd som vi planterade under ceremonin har du börjat blomma.

Ceremonin hade de fyra elementen som tema. Eld, Vatten , Jord och Luft.
Jag kommer lägga upp ett litet försenat reportage så fort jag redigerat alla bilderna från namngivningen.

RSS 2.0