Pressmeddelande: Rebuz Kidz gör det lättare att handla miljövänligt

Konsumentverket har i en enkätundersökning frågat svenska folket vad som kan få dem att förändra sitt beteende och agera mer miljövänligt i framtiden för att de svenska miljömålen ska nås. Bara var femte svensk tycker att det är lätt att agera miljövänligt. Och nästan varannan tycker att det är för många val som ska göras för att kunna vara miljömedveten. På Rebuz Kidz gör vi nu det ännu enklare att göra miljövänliga val utöver att postorder är ett miljövänligare alternativ till att ta bilen in till stan och handla. 


Dagens utsläpp av växthusgaser motsvarar 10 ton koldioxid per person och år enligt Naturvårdsverkets beräkningar. Till år 2050 ska den siffran ner till högst 1-2 ton om vi ska nå miljömålen. För att nå dit är förändringar i konsumenternas beteende nödvändigt.

Konsumentverket har i en färsk enkätundersökning frågat allmänheten vad som kan få dem att förändra sitt beteende till att bli mer hållbart i framtiden. Frågorna handlar framför allt om de tre viktigaste posterna ur klimatsynpunkt - boende, mat och resor. Men också om konsumenternas syn på hur lätt det är agera miljövänligt.

Bara en av fem personer instämmer i påståendet "Jag tycker det är lätt att agera miljövänligt". Samtidigt instämmer nästan hälften, 47 procent, i påståendet "Det finns alltför många valsituationer för att jag ska kunna hålla mig informerad och göra miljömedvetna val inom olika områden" och ännu fler, 48 procent, instämmer i "Alla val tar mer av min tid än jag skulle vilja". Resultat som visar på svårigheten i att förändra beteenden.Rebuz Kidz nätbutik gör det enklare att agera miljövänligt genom att vi har öppet dygnet runt och i hela Norden, Belgien, Frankrike, England och Tyskland. Konsumenten kan på så vis undvika att ta bilen och stå i köer dessutom genom att handla på portorder så är det enbart paketet som behöver transporteras. Rebuz Kidz flesta kundet befinner sig i glesbygd eller i ytterområden till större städer och i en färsk kundundersökning som gjordes under våren så handlar Rebuz Kidz kunder på nätet för att spara pengar och tid.  På frågan om de gör det för att vara mer miljövänliga svarade de flesta att det inte var en avgörande faktor men att det var en trevlig synnergieffekt.

Undersökningen visar också att konsumenterna upplever dagens prissättning som ett hinder för att agera hållbart. På Rebuz Kidz har vi därför valt att samla alla ekologiska barnkläder under kategorin Ekokidz. Dels för att visa på att det finns miljövänligare alternativ men också för att påvisa att de inte nödvänligtvis behöver vara mycket dyrare med miljövänligare alternativ. Under hösten kommer Rebuz Kidz även att utöka sitt sortiment inom ekologiska barnkläder med två nya klädmärken, Bamboo Baby och Little Green Radicals. I det ekologiska sortimentet finns även kläder från LEGOWear, Quiksilver, Roxy, och Little Minds.

Rebuz Kidz

Rebuz Kidz säljer barnkläder, leksaker och inredningar till barnrum på nätet. Vårt engagemang för barn visar sig genom ett kreativt sortiment av flexibla och funktionella produkter med en genomtänkt design. Och också genom att vi arbetar för att barn i andra delar av världen ska få möjlighet att vara barn med ett rättvist och roligt liv. Det tycker vi är att vara barnslig på riktigt.
Läs mer på www.rebuzkidz.se

Pressmeddelandet på Newsdesk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0