Pressrelease: Barnkläder från Bamboo Baby och Little Green Radicals på Rebuz Kidz!

Barnkläder från Bamboo Baby och Little Green Radicals på Rebuz Kidz!

Rebuz Kidz har som ambition att ha ett brett och bra sortiment av barnkläder från leverantörer som på olika sätt tar sitt sociala ansvar. Under hösten kompletteras Rebuz Kidz sortiment bl a med två klädmärken som fokuserar på att producera sina barnkläder med en så liten inverkan på miljön som möjligt. Båda introduceras i och med vårt 1-års jubileum nästa vecka.

Vi välkomnar Bamboo Baby och Little Green Radicals till Rebuz Kidz!

"Vi på gemenskap:grön är alltid intresserade av att arbeta med duktiga handlare, som gärna har en ekologisk profil. Rebuz Kidz är således ett bra skyltfönster för både Bamboo Baby och Little Green Radicals" säger Fredrik Brunander, försäljningschef på Gemenskap:grön (agent i Sverige för både Bamboo Baby och Little Green Radicals) på frågan om varför man valt Rebuz Kidz som återförsäljare.

"- Det ska bli spännande att se responsen hos våra kunder på både Bamboo Baby och Little Green Radicals" säger Camilla Renz, initiativtagare till Rebuz Kidz. "Båda passar väl in i vårt övriga sortiment och stämmer väl överens med våra värdeord och profil"

Bamboo Baby, ett engelskt klädmärke som grundades under 2006. Bamboo Baby har kläder som är mjuka, bekväma och praktiska samtidigt som de är färgsprakande, roliga, tidsmedvetna och moderiktiga. Hela kollektionen är producerad i bambu.

Bambu är ett utmärkt material till barnkläder då det har många fantastiska egenskaper - först och främst är det otroligt mjukt. Det är extremt mångsidigt och kan användas för att tillverka både stickade plagg som känns som cashmere, mjukt och tåligt jeanstyg, mysiga filtar, kramgoa badrockar och silkeslena tröjor och toppar. Det är en exklusiv produkt av högsta klass! (källa: Gemenskap:grön)

Färdigtillverkat bambutyg har dessutom fler egenskaper som gör det intressant för oss på Rebuz Kidz att satsa på detta material, det är icke-allergiframkallande och värmereglerande, UV-resistent och fullkomligt biologiskt nedbrytbart. Bambu kan tvättas i maskin i 40 grader precis som bomull. (Av miljövänliga skäl rekommenderar vi att du tvättar i 30 grader.)

Little Green Radicals gör modekläder för tuffa ekobarn och bebisar. Företaget grundades 2002 och alla deras kläder är tillverkade av ekologiskt och rättvisemärkt bomull. Little Green Radicals kanske inte är precis det du tänkt dig. De gör inte tråkiga, beiga basplagg. De älskar färger, humor och pandor. Nu kan barn vara tuffa och miljöriktigt klädda! På klädesplaggen finner vi budskap som "Keep the planet cool". Little Green Radicals använder endast ekologisk och handplockad bomull. Detta säkerställer att bönderna inte använder farliga kemikalier, vilket gör kläderna snällare mot huden. Bomullen är certifierad som ekologisk enligt kravspecifikationerna hos antingen Skal eller Demeter.

Rebuz Kidz

Rebuz Kidz säljer barnkläder, leksaker och inredningar till barnrum på nätet. Vårt engagemang för barn visar sig genom ett kreativt sortiment av flexibla och funktionella produkter med en genomtänkt design. Och också genom att vi arbetar för att barn i andra delar av världen ska få möjlighet att vara barn med ett rättvist och roligt liv. Det tycker vi är att vara barnslig på riktigt.
Läs mer på www.rebuzkidz.se

Du hittar pressreleasen här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0