Pressrelease: Socialt ansvar på Rebuz Kidz

Rebuz Kidz tycker vi att det är viktigt att alla, inte minst vi företag som jobbar med barn , tar vårt sociala ansvar. Det genomsyrar allt vi gör, från val av leverantörer till att medverka i olika aktiviteter för att främja barns hälsa.

Valet av leverantörer på Rebuz Kidz sker alltid utifrån våra värdeord; Lekfullt, kreativt och engagerat. Det betyder att alla våra barnkläder och leksaker kommer från leverantörer som på olika sätt agerar för att skapa en bättre värld för våra barn samt att de verkar för att utveckla barnen till att bli självständiga och tänkande individer. På Rebuz Kidz tolererar vi inte rasism eller terrorism utan verkar för en värld där vi med olika nationaliteter och religioner kan leva sida vid sida.

På Rebuz Kidz jobbar vi även ständigt för att hitta nya leverantörer som uppfyller våra högt ställda krav vilket gör att vi medverkar till att inspirera fler barnklädestillverkare att ta steget mot att aktivt medverka i CSR, eller på svenska ta sitt företagsansvar. Vi tror på att vi tillsammans kan påverka genom att ständigt göra medvetna val.

Våra barnkläder är av hög kvalitet vilket gör att de går att använda länge och i flera generationer. Detta för att motverka "slit och släng"-samhället där vi köper billigt och mycket i stället för lite och kvalitativt. Vi jobbar även ständigt för att hitta bra kläder som är producerade på ett sätt som gynnar vår miljö. Dessa barnkläder finns samlade under kategorin Ekokidz.

Barns hälsa är också viktigt på Rebuz Kidz då vi har en bakgrund inom friskvård. Våra barnkläder ska därför vara sköna och bra att leka i. Varken barn eller föräldrar ska känna sig hindrade att gå ut och röra och leka på sig. I vår butik hittar du därför även bra överdragskläder som andas samt slitstarka mjuka kläder att ha under. Genom att ha öppet hela dygnet så kan även våra kunder handla när barnen sover och de får mer tid över till att vara med barnen.

Då vi jobbar med postorder så är det viktigt att jobba med fraktare men ett bra miljötänk. Vi har därför en ständig dialog med våra fraktföretag, DHL och Posten, för att påverka och medverka till bättre miljöval till en rimlig kostnad för våra kunder. Genom att handla på postorder så medverkar dessutom konsumenten till att minska utsläppen genom att inte ta bilen till affären. Detta gäller framförallt våra kunder i glesbygd. (Detta är inte vetenskapligt underbyggt)

Vårt arbete sker inte bara inom Sverige utan vi skänker årligen pengar till SOS-Barnbyar och medverkar på så sätt till att barn i andra delar av världen får ett kreativt och kvalitativt liv.

Rebuz Kidz

Rebuz Kidz säljer barnkläder, leksaker och inredningar till barnrum på nätet. Vårt engagemang för barn visar sig genom ett kreativt sortiment av flexibla och funktionella produkter med en genomtänkt design. Och också genom att vi arbetar för att barn i andra delar av världen ska få möjlighet att vara barn med ett rättvist och roligt liv. Det tycker vi är att vara barnslig på riktigt.
Läs mer på www.rebuzkidz.se 

Du finner pressreleasen här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0