Rebuz testar: Tom Tits Experiment i Södertälje

Idag har vi haft en riktig familjedag utan jobb och måsten därför passade vi på att att göra något kul ihop. Valet av aktivitet föll på Tom Tits Experiment i Södertälje. Vi har varit där innan, men det är alltid kul att se hur mycket mer Rebuz kan göra och förstår varje gång vi kommer dit.

På första våningen så finns det inte lika mycket, men på plan 2 finns hans stora favorit "Guldgrävaren" där han kan leka med vattnet. Han är även mycket förtjust i bollrännan samt alla små rännor att lägga kulor i.Jag uppskattar verkligen att man får en så bra bok med alla experiment när man kommer dit, den är faktiskt ganska kul att läsa i även när man kommer hem. För er som tvekar på att åka till Tom Tits med yngre barn så kan jag bara sägs "ÅK!". De tycker att det är jättekul och de förstår så mycket mer än vad man tror. Dessutom så tror jag på att väcka barns nyfikenhet och att de då kommer att lära sig så mycket mer i livet.

Tyvärr var inte råttorna ut och lekte idag heller. Jag har inte sett dem hittills och det vore verkligen kul att se dem "in action".

En sak som jag tycker är ganska besynnerligt med Tom Tits är att de tar betalt för skåpen i garderoben. Inträdet är ganska dyrt så det känna lite små snålt att de inte kan bjussa på 5 kr för skåpen. Som företagare så skulle jag rekommendera dem att baka in det i priset, men men...

I övrigt känns Tom Tits gediget och genomtänkt. Plan 2 är bäst, men där är det nästan lite trångt. Tyvärr är fiket ganska mediokert så vi brukar åka till Kaffetratten innan. Det ligger på gångavstånd och är riktigt trevligt. På sommaren kan man sitta på deras bakgård i solen och dricka kaffe och äta en god macka.
Vissa experiment är lite svåra att förklara för en 2 åring, som att varför inte bollen kan komma ut ur bollaboriten (en stor version av det populära spelet från 80-talet). Rebuz blev både frustrurerad och ledsen.Dessutom var han ju lite kort så det gjorde inte saken bättre ;-). Populärast i dag var all "DISK" och "IDLA" dvs akvariet och salamandern.

Nästa gång blir nog på sommaren när uteparken är öppen. Den har vi hittills lyckats missa.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0