Vår tur till James Bond Island - Thailand



Sista dagen på vår resa till Thailand i julas så tog vi thailands vägen till James Bond Island. Det betyder att vi tog bil till Phang Nga Bay och därifrån tog vi en long tailboat ut till James Bond Island (officiellt namn: Ko TAPU Ön).


Filmen visar vår avresa från Phang Nga Bay

Ön är en populär turistö och är en 20 meter hög stenig monolit, ca 200 m från Gulf kusten i Phang Nga, Thailand. James Bond Island är en sand ö mitt i Khao Phing Gan. Det vanligaste sättet att ta sig till ön för oss västerlänningar är att ta en motorbåt, men jag är glad att vi valde det mer traditionella sättet. Ni ser ön i bakgrunden i klippet nedan från "Man with the Golden Gun".



Det bästa vår utflykt var resan till och från ön. Landskapet var verkligen spektakulärt. Det har uppstått som en effekt av kalksten som pressats upp mellan två plattor. Klipporna skjuter rätt upp ur vattnet och skapar nästan ett overkligt landskap.



På ön är det tyvärr en hel del stånd och det är smått omöjligt att köpa något till ett rimligt pris. Vi försökte bl a köpa ett par batterier, men efter att ha fått två bud på 200 bath (efter prutning från 600 bath!!) för 4 batterier så gav vi upp.

På vägen tillbaka stannade vi till en muslimsk vattenstad. Den var både fascinerade och enormt turistikos. De hade byggt sjukhus, fotbollsplan m.m. på pålar ute i vattnet och hade det inte varit för alla stånd så hade det varit en unik liten by, nu var den dock lite för mycket för oss. Jag skulle nog inte rekommendera att åka dit. Det finns tusen andra ställen i Thailand som är mer värda att spendera tid på.



På vägen tillbaka till hotellet så stannade vi till på ett tempel. De hade en massa apor som sprang runt och jag kunde inte låta bli att fånga ett par av dem på bild. Rebuz trodde det var hundar och det tog honom ett tag att förstå att detta vara "APO" och inte "VOVVOVOVE".




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0