Vattenfallet i nationalparken Phanga Nga

Ca 2 mil från ön Koh kho på fastlandet ligger en nationalpark som heter Phanga Nga. Vi fick tips genom en underbar thailänska som heter Anchalee om att åka dit och det var definitivt värt det.Vattnet var klart och svalt och skönt, men samtidigt inte för kallt. I dammen under vattenfallet fanns det fullt med fisk som var helt orädda och som gärna åt direkt ur handen. Till och med Rebuz vågade hålla fram vattenmelon till dem och de smaskade glatt i sig det. Det går givetvis att även bada i dammen.

Vattenfallet ligger ca 500 m från parkeringen och på vägen går man igenom en djungel som luktar markant av apspillning. Vi såg dock inte några apor till vår stora besvikelser.

Det var inga andra vid vattenfallet de första 2 timmarna så vi var helt ensamma och kunde njuta i vår ensamhet. Sen fick vi sällskap av ett thailändskt motorcykelpar.

Resan dit kostade 2000 bath från ön för privat förare samt bil, vilket givetvis är ett överpris, men det är tyvärr standard på Koh Kho Khao där prisläget är mycket högre än i övriga Thailand för resor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0